Textielfabriek van de toekomst

 

Hellen van Rees maakt voor Oyfo de installatie ‘Textielfabriek van de toekomst’; een interactieve exhibit waarvoor zij op veel verschillende terreinen research heeft toegepast. Hellen verbindt hierin haar visie met het circulaire thema van de zone in het museum en laat zich ook inspireren door de collectie van Oyfo; met name de Hengelose Trijp.

 

Een belangrijk onderdeel van haar installatie zijn optische vezels; deze kunnen met een bedieningspaneel door de bezoeker 'aan' gezet worden. Deze interactieve installatie is te zien op de 1e verdieping van Oyfo Techniekmuseum bij de zone het Atelier (Creatieve Kringloop).

 

Hellen van Rees

Hellen van Rees is Fashion & Textile Designer. Zij maakt textiel en mode; ze is een ontwerper die graag ook de grenzen van haar vakgebied opzoekt. Veel van haar projecten zijn gericht op onderzoek naar duurzaamheid en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden met textiel. Soms is dat het gebruik van materiaal dat door andere als afval wordt gezien. Een andere keer is dat het verwerken van sensoren en andere technologie in textiel en daar mooie producten mee ontwerpen.

De installatie van Hellen van Rees is te zien in Het Atelier. Hellen van Rees heeft een belangrijk aandeel in deze zone, zowel in de inhoudelijke visie, als in diverse bijdrages van haar die hier te zien zijn.

Haar ontwerp ‘Sustainable Thinking’ is hier ook te zien, welke onderdeel is van Oyfo's permanente collectie. Lees hier meer over het ontwerp.

 

Kunstopdracht

Oyfo heeft vijf kunstenaars een opdracht gegeven om werk te ontwikkelen en uit te voeren die verband houden met de objecten en verhaallijn in het Techniekmuseum. De resultaten van deze opdrachten worden in het Techniekmuseum en het Kunstpodium opgesteld.

 

De 'Textielfabriek van de toekomst' van Hellen van Rees is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie