Beeldend Kunstenaar Art van Triest laat jou op zondag 2 april kennis maken met een ‘Destruction Performance’. In deze performance laat hij de handelingen in het maakproces van zijn werk zien, en speelt Van Triest met het controleren of vernietigen ervan.

 

De spanning die ontstaat tijdens het aantasten, vervormen, opbouwen of afbreken van zijn werk laat hij publiekelijk zien. Zo voegt hij een extra laag toe aan de beleving van zijn werk. Een unieke kans dus om te zien hoe van Triest als beeldend kunstenaar werkt.

 

Art van Triest maakt in zijn werk gebruik van industrieel geproduceerde rasters die hij vervolgens bewerkt, zodat er ontregeling en verminking in het raster ontstaat en er een nieuwe esthetiek ontstaat. Voor de tentoonstelling Construct Deconstruct heeft Van Triest een grote interactieve installatie ontworpen, waarbij de bezoeker een hangend veld met een raster van vierkanten via takels kan veranderen. Zo ontstaan er golvingen die contrasten met de daaromheen gebouwde, dragende, vaste structuur. Deze contrasten zijn zichtbaar in lijnvoering en materiaalgebruik.

 

Construct Deconstruct

De tentoonstelling Construct Deconstruct is tot en met 10 april te zien bij Oyfo Kunstpodium. Er wordt door drie beeldend kunstenaars, waaronder Art van Triest, ingegaan op de dynamiek tussen de begrippen constructie en deconstructie. Dit kan op verschillende manieren, waaronder fysiek of psychologisch. Opbouw en verval, eenheid en fragment, herinnering en vergeten; daartussenin speelt zich de dynamiek van verandering af.

 

De ‘Destruction Performance’ is op zondag 2 april te zien bij Oyfo Kunstpodium. Deze performance is gratis te bezoeken en zal te zien zijn om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. De performance speelt zich buiten af, voor Oyfo Kunstpodium. Bezoek ook gratis Oyfo Kunstpodium en ontdek het werk van de drie beeldende kunstenaars Art van Triest, Maaike Folmer en Urša Prek.

 

Logo Mondriaan fondsDe tentoonstelling Construct Deconstruct is mede mogelijk gemaakt vanuit de regeling 'Coronaondersteuning Kunstenaarshonorarium' van het Mondriaan Fonds.