Deze tentoonstelling was te zien van 12 december 2015 t/m 17 januari 2016.

 

Landschap in mijn Hoofd

 

“Landschap in mijn Hoofd” is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject voor professionele en amateur kunstenaars in Overijssel en Drenthe. Het vindt plaats tot en met juli 2016 en is een samenwerkingsproject van Stichting Beeldruimte en K&C in Drenthe. Doel van het project is: aandacht genereren voor het (veranderende) landschap, talentontwikkeling en een podium creëren voor beeldende kunstenaars in Drenthe of Overijssel.

 

Het project kent verschillende elementen, waaronder:

- De (inbreng)tentoonstelling met 2 en 3 dimensionale werken van professionals, amateurs en gerenommeerde kunstenaars uit Overijssel en Drenthe met als thema: het landschap.

- Een uitverkiezing van 2 x 10 getalenteerde kunstenaars die een masterclasstraject mogen volgen bij de verschillende boegbeelden.

- Een workshop/verdiepingsdag voor alle deelnemers aan de (inbreng)tentoonstelling.

- Een eindtentoonstelling met werken uit het masterclasstraject.

 

De Overijsselse boegbeelden zijn: Jeroen van Westen, Arno Kramer, Peter Frans de Graaf, Karin van der Molen, Elise van der Linden en Anneke Wilbrink.

Dit project wordt mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van de Provincie Overijssel, Provincie Drenthe, VSB Fonds, PBCF, en Beringer Hazewinkelfonds, AtelierOverijssel en Stichting IJssellandschap zijn inhoudelijk partner van Landschap in mijn Hoofd.

 

 

Persbericht Landschap in mijn Hoofd