De tentoonstelling was te zien van zondag 13 oktober 2019 t/m zondag 8 december 2019

Tentoonstelling Items & Settings

 

Niets is in eigen huis ons vreemd.

Evert Rinsema 1880 - 1958


De tentoonstelling ITEMS & SETTINGS gaat over voorwerpen, gebruiks-en sier-, die deel uitmaken van onze leefomgeving, in het bijzonder het interieur.

Hiermee tonen wij onze persoonlijke voorkeuren, wie wij zijn of… willen zijn. Zij laten onze behoeften en verlangens zien naar geborgenheid, comfort, status, smaak, interesses en voorkeuren die leiden tot identiteit, identificatie en kader. Al die voorwerpen, objecten en hun rangschikking, maken dat wij ons “thuis voelen”.

 

Kunstenaar en gastcurator Paul Hajenius is door Zaal Zuid uitgenodigd om

dit gegeven op eigenwijze te belichten. Hij combineert en verbindt het dagelijkse en banale, hoge en lage kunst, het populaire en exclusieve zo met elkaar dat er nieuwe betekenissen ontstaan. Hij ontregelt het vaststaande en creëert ruimte voor onverwachte interpretaties.

 

In de tentoonstelling zijn, naast kunst en designproducten uit de collectie van Jan des Bouvrie, werken opgenomen van Jelle van Assem, Klaas Bernink, Gert Derks, Roderick Hietbrink, Teun Hetterscheid, Cor Jaring, Bas Koster, Connie Kuilboer / Ben Kruisdijk, Florès van de Marel, Melle Nieling, Wim T. Schippers / Wim van der Linden, Rob Scholte, Ton Zwerver, “De Enschedese School” e.a.

 

Bij deze tentoonstelling is een educatief programma ontwikkeld dat wordt aangeboden aan de basisscholen in Hengelo. Het betreft een uitgebreid en uitdagend educatieprogramma dat voldoet aan de landelijke richtlijn “Cultuureducatie met Kwaliteit’’. Het educatieve programma wordt ondersteund door de gemeente Hengelo. Voor het voortgezet onderwijs kan op maat een programma samengesteld worden. Meer informatie over het educatief aanbod: educatie@oyfo.nl