Een 'intelligente lockdown performance' van beeldend kunstenaar Pim Trooster

 

Pim Trooster is in april 2020 gestart met zijn reizende pop-up installatie ’Tears from heaven’. De eerste locatie die hij aandeed met zijn installatie was Landgoed Anningahof.


Het ‘Tears from heaven’-project is geïnspireerd op ‘Tears in heaven’. Het intrieste maar prachtige nummer van Eric Clapton naar aanleiding van het tragische verlies van zijn zoontje, door een noodlottige val uit het raam.
 

Maar nu andersom: de hemel is nu triest vanwege de verloren aarde. Het ‘regent’ meteorieten uit de hemel, als een wake-up-call voor de mensheid, die de aarde zo verkwanselt."
 

Op maandag 18 mei jl. was Pim Trooster bij Zaal Zuid kunstpodium met Tears from heaven No 33. Dit werd de eerste white cube-presentatie van zijn project.
 

Fotografie Remco Dikken

 

Pim Trooster:

"Op uitnodiging van Johan van der Veen van Zaal Zuid te Hengelo, vandaag de eerste white cube-presentatie van mijn Tears from heaven-project. In 2007 kreeg ik van het toenmalige Kunstcentrum Hengelo de opdracht om als gastcurator hun Zomertentoonstelling samen te stellen. Het werd de tweede editie van de eerder in Safe getoonde tentoonstelling About #3 over hedendaagse figuratie, met werk van Hans op de Beeck, Ana de Alvear, Anne van As, Anke Land, Antoine Berghs, Antoinette Jansen, Arthur Kleinjan, Babet Olde Weghuis, Dik Bouwhuis, Ditte Haarløf, Guido Geelen, Guido Nieuwendijk, Helen Verhoeven, Joanneke Meester, Joelien Former, MariaMaria, Nicolette Klerk, Robert Devriendt en Harco Rutgers. Supertof om Tears from heaven nu voor één keer als een white cube-tentoonstelling te mogen installeren en fotograferen."